PUBLISITET

Her finner du lenker til artikler jeg har skrevet og publisert andre steder, i tillegg til intervjuer jeg har gjort for andre, informasjonsmateriale og lignende.

Underveis

en podcast av Unge funksjonshemmede

Wednesday, May 22, 2019

"I andre episode av Underveis tar vi turen til Bodø for å snakke med Maria og samboeren Linn.

Maria har Cerebral Parese (CP) i venstre side av kroppen som har påvirket studie og arbeidsvalgene hun har tatt, men ikke på den måten du kanskje tror"

Stolt av det jeg har fått til

Intervju i magasinet "Vern om livet"

Thursday, February 28, 2019

"Da Maria Terese Høgåsen Kittilsen (28) var fire år, fikk hun diagnosen Cerebral Parese. I dag er hun en aktiv danser, har gjennomført Idrettshøyskolen, blitt blogger og studerer til å bli fengselsbetjent. – Vi er blitt flinke til å tilrettelegge for de som har et synlig handikap, men vi må være like gode med alle, mener hun"

TV-intervju

Innslag på God Morgen Norge

Wednesday, April 11, 2018

«Hun unngikk all fysisk aktivitet som barn for å slippe følelsen av å være annerledes. Så begynte hun på Idrettshøgskolen og da fikk hun endelig troen på seg selv. Hun driver nettsiden fikktil.no for å inspirere andre til å se sin egen verdi uansett utgangspunkt»

«CP av og til»

En studie om barn og unge med «usynlig» CP.

Wednesday, October 25, 2017

Reidun Jahnsson har forsket på barn og unge med «usynlig» grad av Cerebral Parese. Vi holdt foredrag sammen i Gøteborg, og Reidun har senere brukt foredraget på «Nasjonal konferanse for forskning innen habilitering» med meg på lydfil.

Unge tanker om arbeidsliv

En film laget i samarbeid mellom Unge funksjonshemmede og Snøball film.

Monday, December 12, 2016

En film om hvordan det egentlig kan være ganske lett å være funkis i arbeidslivet, så lenge man får litt tilrettelegging. Men også om hvor vanskelig det er når utfordringene er usynlige, hvor viktig det er å snakke om det, og hvor viktig det er å finne rett yrke for seg selv.

Att leva med en osynlig funktionsnedsättning

Svensk artikkel om mitt og Reidun Jahnsens foredrag under CPUP-dagene

Tuesday, October 10, 2017

«"En funktionsnedsättning är relativ, tidsbegränsad och beror på omgivningen." Så definierade professor Jan Tøssebro funktionsnedsättning år 2010. Det är också utgångspunkten i Reidun Jahnsen och Maria Kittilsens bejublade föreläsning "Jag har bara CP av och till" på CPUP-dagarna i Göteborg»

Usynlig funksjonshemmet

Intervju på utemagasinet.no

Saturday, July 08, 2017

Bare de som kjenner henne godt, vet at Maria Kittilsen (27) er mye svakere i venstre side av kroppen. Dansen måtte hun legge på hylla. Men i møtet med naturen blir hun fri.

Min frihet

essay skrevet for utemagasinet

Saturday, July 08, 2017

Se for deg fjell. Se for deg sjø. Se for deg solnedgang. Eller sol som aldri går ned. Nordlys på himmelen. Frisk bris i håret. Gleden av å være ute. Og så: fortell meg at du ikke liker det. At du ikke trenger det. Ikke vil ha det.

CP som ingen ser

artikkel for cp.no

Thursday, November 03, 2016

Maria Kittilsen har CP, men det er umulig å se. Likevel preger det livet hennes hver eneste dag.

Eg hadde CP, men eg var ikkje «funksjonshemma»

Intervju - framtida.no

Sunday, December 25, 2016

– Om ein person har ei synleg funksjonsnedsetting er det det første ein ser – diverre. For oss er det slik at folk ikkje ser det i det heile. Dei ser berre eit menneske som skal klare det alle andre skal klare og ikkje har noko ekstra i bagasjen, seier Maria Terese Kittilsen.

Usynlig CP, hva er det?

Intervju - Norsk Helseinformatikk

Monday, January 16, 2017

Det går ikke an å se det, men Maria Kittilsen har cerebral parese. Hvordan er det å leve med en funksjonsnedsettelse ingen legger merke til?

Alle kan danse

artikkel skrevet for cp.no

Thursday, May 05, 2016

En jente født med lett grad av Cerebral Parese vil bli danser. «Umulig», sier de fleste, «nei», sa jeg.

På dansefot Down Under

artikkel for Universitas

Tuesday, February 17, 2015

Det er i grunnen ganske skremmende at jeg måtte reise til et lite veikryss på andre siden av jorda for å få bekreftet at selv om jeg er bevegelseshemmet kan også jeg danse.

Portrettintervju

Dance Integrated Australia / Philip Channells

Wednesday, February 11, 2015

Norwegian dancer with disability, Maria Terese Høgåsen Kittilsen recently traveled to Australia to attend The Corner Dance Lab 2015....

Please reload