Topptur = opptur

Fjell og tur er alt for meg. Det får meg til å føle meg fri, men det kan også få meg til å føle meg så uendelig liten og svak. Å være på tur med de andre fjellvante er ikke alltid bare lett. Jeg har vært livredd for å prøve nye ting, redd for å falle. Men i det siste har jeg begynt å tørre, der det er rom. I våres var jeg med på en randonnee-helg i Jotunheimen. Hvis noen hadde fortalt meg for noen år siden at jeg skulle være med på noe sånt hadde jeg nok rista på hodet og ledd. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få til noe sånt. Men jeg fikk til. Og jeg skrev en tekst om det etterpå. Jeg synes den passer fint her på FikkTil.

I dag gikk jeg min andre topptur. Et år siden første gang. Sist var jeg så stolt som jeg aldri før har vørt, da jeg sto på toppen av Bitihorn. Jeg tror nesten jeg var like stolt i dag. Fordi jeg turte. Selv uten følge av Georg fra Beitostølen helsesportsenter. Stolt over at jeg ble med på rando-helg. I dag følte jeg meg også fri. Fri i meg selv og i snøen. Det betyr ikke at det ikke var frustrerende å falle i hver sving, eller at jeg ikke ble utslitt som få. Men jeg følte at dette kan jeg klare. På min egen måte. Og jeg må ikke opp på det høyeste fjellet. Så lenge jeg kan være fri i naturen.

For noen er kanskje turen jeg gikk til å kimse av. Pinglete. Kort. Lett. Kanskje til og med kjedelig. Ikke luftig nok. Ikke høyt nok. Ikke storslått nok. Men for meg var den større enn størst. For meg var den tøff, mer enn lang nok, og utfordrende i lange baner. Jeg smilte fra start til slutt. Jeg falt, men jeg sto. Og best av alt var at jeg fikk smil tilbake. En high five. Oppmuntrende ord.

Sørg for å dele turen med de riktige menneskene. Sørg for å være ærlig, men samtidig å våge. Sørg for å aldri stoppe opp eller gå baklengs. Gå alltid fremover. Lengre opp. Sørg for å tørre å drømme. Tørre å feile. Sørg for å falle. Så lenge du reiser deg igjen.

Fjellet venter. Og fjellet er der. Fjellet går ingen plass. Fjellet ser deg. Fjellet vil alltid bestå. Fjellet er ditt. Fjellet er mitt. Fjellet venter. Nå.

Populære innleg
Arkiv