Fia Fjelddahl - En inspirasjonskilde

Under CPOP-dagene i Gøteborg i oktober i fjor holdt svenske Fjelddahl foredrag om sine opplevelser fra Paralympics i Rio. Hun har seilet hele sitt liv, men ikke alltid som para-utøver. Å høre Fia snakke om sine erfaringer var utrolig inspirerende. For det første kjente jeg meg så godt igjen i mye av det hun sa, og for det andre gav hun håp om det å virkelig få til store ting selv om man har en ekstra utfordring.

Fia har, som meg, en lett grad av Cerebral Parese. Hun gikk gjennom oppveksten med å forsøke å skjule det, og sier selv hun tror hun ofte ble sett på som "lat" eller "svak" - når hun i virkeligheten var mye sterkere og jobbet mye hardere.

Selv har jeg alltid vært åpen om at jeg har hatt en funksjonsnedsettelse, men jeg har likevel ikke følt meg "funksjonshemmet nok" til å egentlig høre til i den kategorien. Jeg føler at jeg faller mellom to stoler. Slik som jeg forsto Fia hadde hun hatt den samme opplevelsen, helt til hun fikk delta i para-idrett.

Det var så fint å høre om Fias opplevelser av et inkluderende miljø, og av å oppleve å endelig få være bedre enn andre, heller enn svakere. Jeg fikk også litt lyst til å begynne med para-idrett merket jeg. Jeg elsker å danse, men dessverre føler jeg meg fortsatt ofte "dårligere", eller føler at jeg ikke får hevdet meg skikkelig. Fortsatt er jeg usikker på om jeg egentlig kan hevde meg i noen som helst idrett siden jeg faller litt midt imellom å være funksjonsfrisk og ikke-. MEN, nå skal jeg i alle fall finne ut av det, for om en ukes tid skal jeg faktisk på samling med olympiatoppens paranettverk. Så hvem vet, kanskje det blir idrettsutøver av meg og? Ellers blir jeg i alle fall garantert en erfaring rikere.

Tilbake til Fia... nå har jeg så vært så heldig å ha fått intervjuet henne til fikktil.no. Det er en ære. I intervjuet sa hun selv at hun håper hun kan være en ambassadør, som viser hva folk med CP egentlig kan være, og hva de kan få til - vel, Fia: du er virkelig en ambassadør, og en stor inspirasjonskilde

Les intervjuet med Fia her

!

Populære innleg
Arkiv