Vintertur

Som jeg sa i intervju med utemagasinet, var mitt neste mål å teste meg på skikkelig vintertur. Jeg så nok for meg tung pulk, telt og "ekspedisjonsstil", men er MEGET fornøyd med at jeg begynte mer i det små.

I helgen var jeg, samboeren og lille Nord på hyttetilhytte-tur. Første gang på vinterstid for både lille Nord og meg. Jeg ble nok mer overbevist enn den lille pelsdotten. Jeg ble også mer sliten enn medregnet fordi jeg faktisk endte med å måtte bære pelsdotten i sekken. Heldigvis hadde vi også med oss Superwoman (les: Linn), som trakk ALL bagasjen i pulken (som forøvrig heter Carmen). Hadde det ikke vært for henne hadde nok verken Nord eller jeg klart oss.

Jeg har nå også konkludert med at hytte er DIGG. Jeg har faktisk absolutt null behov for å dra på ekspedisjon med telt og full oppakning. Telt er hyggelig, under varme omstendigheter. Jeg kan godt telte på vinteren, men helst uten å ha gått hundre år på ski først. Og det får være greit tenker jeg.

Det er også fint at tur ikke trenger å være så ekstremt for å være bra. Og for all del, denne turen var tung nok for meg. Dag 1 gikk vi 7km, dag 2 gikk vi 10 og siste dagen gikk vi 17km tilbake. Det er kanskje ikke så mye, men i vind og vær og med en hund i sekken var det mer enn nok.

Ekstra spennende blir det når ikke alt går som det skal. Når hunden fryser og ikke orker gå selv, når fellene faller av skiene, når pulken faller ned en skrent, når det blåser stiv kuling. Da er man glad for varme klær og tålmodig reisefølge som ordner og hjelper og gjør turen best. Jeg er så utrolig takknemlig for å ha superwoman til samboer. Uten henne hadde jeg aldri klart sånne turer. Hun trekker gjerne litt ekstra, oppmuntrer og minner meg på at det er helt OK å ta det med ro og korte ned turen om det trengs.

Jeg er stolt over hva jeg får til, men synes også det er ok å ikke få til de lengste og tøffeste turene, ikke minst ok å faktisk ikke ville. Det viktigste er å KOSE SEG.

Populære innleg
Arkiv