Utesoving og alenetelting

FIKK TIL: Å sove i telt alene for første gang! Det vil si, helt alene var jeg ikke, for jeg hadde jo med meg Nord. Men jeg var eneste menneske da... Det er noe jeg har hatt lyst til lenge, men samtidig kviet meg litt for. Jeg vet ikke helt hva jeg var redd for, men det var vel å ikke få sove, og å bli redd for et eller annet..

Godt å alltid ha en turvenn <3

Jeg brukte litt tid på å finne den perfekte teltplass, kjørte en del rundt, traska litt (og fant MASSE multer på ferden, hurra!), og lette etter mobildekning.. for ja, jeg ville ha dekning så jeg kunne ringe noen hvis det skulle bli full panikk. Omsider ente jeg i Stølsheimen, ved et vann der det var en del biler parkert og folk som telta. Perfekt tenkte jeg, her er jeg ikke mutters alene. Likevel vill jeg jo ha litt følelsen av å være på egenhånd, så jeg fant meg en perfekt liten plass et stykke unna veien og folket.

Perfekt teltplass

Og det gikk BRA! Jeg sov, Nord sov, og alt var igrunnen fryd og gammen..! Minus litt regn på morgenkvisten og en relativt våt affere for å få pakket sammen alt. Men det overlever man når man skal rett hjem til varm dusj og fridag inne. Alt i alt: en suksess! Tur er fortsatt best med turfølge, men alenetelting frister absolutt til gjentakelse.

Nord sleit litt med å finne roen, men det gikk til slutt

Forøvrig er ikke utesoving det beste kroppen min vet. Dessverre. Jeg får ofte vondt her og der, og kjenner det generelt på formen at det blir for lite/dårlig søvn. Men likevel må jeg trosse det iblant, for jeg elsker følelsen av å sove ute. Eller, aller mest av å våkne ute egentlig.

Det nye og trendy er jo hengekøye. Alle driver visst med det for tiden har jeg skjønt. Uten at det var motivasjonen min, så har jeg prøvd det et par ganger jeg og. Og jeg ELSKER det. Man blir jo liggende som en slags banan, men av en eller annen grunn så sover jeg som en stein-banan. Og det virker nesten som at jeg tåler det bedre enn telt. Så lykken var stor da jeg fikk besøk av Silje her i Vik og hun ønsket seg hengekøyesoving. Ja takk til mer av det også!

Nord koste seg også i køya

Friluftsliv og tur trenger ikke være slitsomt eller ekstremt. Det kan være en kort kjøretur opp på fjellet, eller til en strand eller vik. Det kan være kveldsmat på primus eller pannekaker til frokost. Det kan være et bål, en liten kveldstur eller bærplukking. Det er vikelig det jeg elsker. Dagsformen og lysten får bestemme, og det finnes ingen nederlag, bare alternative planer!

Oppsummert: Tur er helt klart best i godt selskap, men det går fint alene og

Populære innleg
Arkiv