Lek mer <3

Som tidligere nevnt er jeg for øyeblikket på Island, nærmere bestemt i Reykjavik. Her er det nemlig dansefestival. Og i dag så jeg en helt fantastisk forestilling...

Zebradans - Close Enough

Det jeg ikke visste før jeg møtte opp var at det faktisk var en barneforestilling jeg skulle se. Hmmmm tenkte jeg. Dette kan jo bli spennende. Og spennende er igrunnen rett ord. For jeg fikk være med inn i barnas univers. Gjennom fysisk lek skapte de to danserene en helt unik atmosfære, og det var så ubeskrivelig mye glede.

Av og til tenker jeg at det enkle ofte er det beste. Dansen blir ofte pakket inn i fancy kostymer, lyd, lys og scenografi. Særlig i barneforestillinger, men for all del også generelt over hele fjøla. For meg er det noe fantastisk med å se kroppen i sitt rette element. Menneskers muligheter i egen fysikk. Og det var jo nettopp dette de to danserene gjorde. De lekte. Med egen fysikk, og hverandres fysikk. Så enkelt, likevel så komplekst.

Og når slutter egentlig vi mennesker å leke? Og hvorfor gjør vi det? I salen var det to barn. To barn blant en horde voksne bransjefolk. Men det var ikke bransjefolkene som tok størst plass eller eide forestillingen. Det var de to barna. Det var de som lo høyest, som gispet når danserne viste sine fysiske stunt. Jeg var like imponert. Inni meg. Hvorfor slutter vi å engasjere oss? Det er som om vi lærer å holde vår entusiasme og lekenhet inni oss. Lærer oss å temme den. Men jeg tror det lever i oss alle. Og jeg tror vi burde leve det ut mer. Vi burde leke mer. Fysisk. Slutte å bare gå på SATS å løfte vekter. Kan vi ikke heller leke? Klatre i trærne.

Jeg tar med meg mye fra denne forestillingen. Både som kunstner og som menneske. Som kunstner så jeg det vakre i det enkle. Den instinktive, nysgjerrige leken mellom ulike kropper. Lek som estetikk, og estetikk som lek. Som menneske, og ikke minst som et menenske med en litt annerledes kropp, tar jeg med meg en tanke om at det er viktigere å leke enn å prestere. Hvis jeg klarer å leke meg mer igjennom en hver utfordring, møte hverdagen med nysgjerrighet og åpenhet, så vil jeg vel kanskje prestere bedre og. Og jo mer jeg leker, jo morsommere har jeg det jo. Og er ikke det egentlig hele poenget?

Populære innleg
Arkiv