Danseupdate

Ting skjer.

Selv om jeg er på etterskudd her på FikkTil.

Mye har skjedd på dansefronten. Så heller enn å gå i dybden tilbake i tid får dere som er interessert heller følge med fremover. Men en aldri så LITEN oppsummering skal dere få:

September: Tur til Italia med SPARK

Jeg var så heldig å bli invitert med av Stine Nilsen (leder for CODA) til Rovereto i Italia. Der var jeg med på programmet SPARK, som har som mål å bygge bro mellom ulike kompanier/utøvere som jobber med integrert dans rundt om i Europa. Vi var der under festivalen Oriente Occidente, og fikk se masse dans, snakke om dans, og bare være sammen i fem dager. Temaet for samlingen var dramaturgi, og workshopene var ledet av en anerkjent italiensk dramaturg. Det hele var veldig spennende og lærerikt, og ikke minst er det alltid godt å treffe andre med samme lidenskap, og masse spennende erfaring.

Oktober: CODAfestivalen og samling med DNVCI

Det var godt å samles med gjengen fra mentorprogrammet igjen. Selv om det ikke var så mye tid denne gangen til å være samlet som en gruppe, fikk vi litt innblikk i hva de andre jobber med for tiden. I tre dager hoppet vi fra forestilling til forestilling og fikk masse deilig input. Mest spennende synes jeg var at CODA-festivalen i år problematiserte dans av/med funksjonshemmede. Vi var på en samtale mellom ulike kunstnere som har jobbet med dette, i tillegg til en visning av tre ulike filmer. Det betyr så mye for meg å få snakke med andre som jobber innen dette feltet, ettersom jeg har følt meg alene i Norge så lenge. Det gir meg håp om at det skjer noe, at vi står ovenfor en endring ikke bare i kunsten, men også i samfunnet. Ikke minst håper jeg at det kan skape muligheter for meg til å fortsette å jobbe med dans.

ON DISPLAY

I sommer måtte jeg innse at prosjektet som var tenkt å gjennomføres i Bodø måtte avlyses. Etter gjentatte forsøk på å gjennomføre workshops, uten nok deltakere, og helt uten økonomiske midler, måtte jeg innse at det ikke lot seg gjennomføre. Men heldigvis hadde jeg en planB, og slo på tråden til Ingeborg og Danselaboratoriet. JA, sa de, vi vil være med! Så da tok jeg turen til Trondheim for en nydelig workshop med Danselaboratoriet, og de har nå filmen klar og er klare for ON DISPLAY Trondheim 30.november. Stay tuned!!

http://ondisplay.us

NORMAL

Det mest spennende av alt er vel kanskje at jeg nå er en snartur i Bergen for å jobbe med danseren og koreografen Daniel Mariblanca, som er ansatt i kompaniet Carte Blanche. Han har spurt meg om å være del av det kunstneriske teamet for et researchprosjekt med arbeidstittel NORMAL. Vi skal utforske ulike kropper og seksualitet og utfordre estetikk, norm og skjønnhet. Vi vil finne det vakre i det som kanskje vanligvis ikke får rom og plass, og ikke nødvendigvis sees på som estetisk. I prosjektet skal vi ha med deltakere med ulike kropper og funksjonsnedsettelser fra Bergen i første omgang, og deretter workshops i Oslo, Trondheim og Bodø. Det er et researchprosjekt, så i første omgang skal det ikke resultere i noen forestilling, men heller i kunstneriske erfaringer og opplevelser. Vi skal likevel i prosessen bruke både fysisk materiale, film og foto og skal presentere prosjektet og våre erfaringer på konferanser både i Bergen og i Stockholm. Mer om dette snart!

Tags:

Populære innleg
Arkiv