NORMAL

This is the beginning of NORMAL, a research-project inspired by topics like intimacy, (invisible) disabilities, gender dissent, pain and beauty.

Collaborators: Daniel Mariblanca (71Bodies), Maria Terese Høgåsen Kittilsen, Ursula Kaufmann, Carte Blanche.

Foto: Tale Hendenes

For et par uker siden kickstarta jeg og Daniel arbeidet det kunstneriske researchprosjektet vårt NORMAL. Prosjektet er inspirert av temaer som intimitet, skjønnhetsnorm og -standard, smerte, tilgang/adgang, usynlige funksjonsnedsettelser, seksualitet og kjønnsvariasjoner. Våre personlige erfaringer knyttet til disse temaene danner fundamentet for fysisk utforskning, i tillegg til at vi skal invitere inn deltakere med ulike funksjonsnedsettelser. Prosjektet er et tverrfaglig kunstnerisk samarbeid mellom meg, Daniel Mariblanca (dansekunstner) og Ursula Kaufmann (filmskaper).

Det var igrunnen ren tilfeldighet (via felles kjente) at jeg og Daniel kom i kontakt, og etter en lang og god skypesamtale inviterte han meg inn til å være del av det kunstneriske teamet for prosjektet. Vi har aldri jobbet sammen tidligere, men merket umiddelbart at kjemien stemte både personlig og kunstnerisk

Ettersom dette er et researchprosjekt er det ikke noe mål i seg selv at det skal resultere i en produksjon. Vi skal imidlertid holde ulike presentasjoner, der vi blant annet skal vise film og foto, mulig fysisk materiale, samt samtaler om prosessen. Hoveddel av arbeidet vil foregå i Bergen i februar/mars, men vi skal etterhvert også ha workshops i Oslo, Trondheim og Bodø, og vi skal til og med presentere prosjektet på en konferanse i Stockholm. Så prosjektet strekker seg over hele 2020. Jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen, og til å dele mer med dere.

Foto: Tale Hendenes

Tags:

Populære innleg
Arkiv