Hva skjer?

Ting skjer. Selv om aktiviteten her på FikkTil har vært lav. Kanskje nettopp fordi andre ting skjer. Samtidig som mye er blitt satt på vent, avlyst eller utsatt. For meg har det i grunnen jevna seg ut. Noen muligheter forsvant, mens andre dukket opp.

Foto: Monica F. Johannessen

Først og fremst er jeg glad for å fortelle at jeg fikk tildelt midler fra Kulturrådet til mitt forprosjekt - INBETWEEN/ZEROTYPE. Ideen var å utforske mulighet for en autobiografisk solo, basert på min opplevelse av å leve med en usynlig funksjonsnedsettelse, i dansen og i livet generelt. På grunn av alle restriksjoner ble prosessen en helt annen enn først tenkt, noe jeg faktisk er veldig glad for! Jeg har vært så heldig å få låne et rom på Stormen Konserthus i Bodø, og har hatt med meg flotte folk (Rebekka Nystadbakk, Huy Le Vo, Marianne Ek Malmåsen og Trude Leirpoll) på Zoom, Skype også videre. Gjennom arbeidet foran skjermen vokste en interesse for bruk av kamera, og de muligheter som ligger her, og jeg har nå startet et samarbeid med Maja Wilhite-Hannisdal, danser og filmskaper.

I arbeidet med prosjektet har jeg virkelig blitt utfordra, og jeg har måttet lære meg en hel masse nytt om budsjetter, regnskap, rapportering også videre. For en som trives best med å jobbe i team har det dessuten vært rimelig ensomt og til tider svært frustrerende. Det har på ingen måte vært en dans på røde roser. Omsider har jeg likevel funnet en slags ro, og jeg har lovet meg selv å la prosessen ta den tiden den tar, ikke rushe noe og ikke være redd for å la prosjektet ta ny retning. Med nysgjerrighet og et åpent sinn gleder jeg meg til fortsettelsen. Hvem vet akkurat hva det blir, eller akkurat når det skjer. Det er vel bare å følge med...!

Foto: Monica F. Johannessen

Utover dette arbeidet har jeg vært så heldig å få være med på #BLIHJEMMEDANSEN med Panta Rei Danseteate, jeg har vært med på Brakkesnakk, og jeg har hatt en haug av idemyldringsmøter via alle slags plattformer. Jeg har vært med på klasser streamet fra Israel, Australia, Tyskland og New York, og jeg har danset både i stua, på soverommet og balkongen. Det har vært en rar, utfordrende og ustabil tid, men det har absolutt ikke bare vært negativt. Jeg har kanskje ikke hatt den beste inntekten, jeg har ikke trent like mye hjemme som PTene skal ha det til at man bør, jeg har spist enorme mengder med godis, og jeg har savna mamma og pappa så mye at jeg nesten ikke tror det er mulig. Jeg har på ingen måte fått til alt i koronatilværelsen. Men jeg har fått til mye. Og det er det viktigste.

Tiden fremover består av mye vakter på fengselet, og det er godt med litt avbrekk fra intense prosjektarbeid. Men innimellom uniformert arbeid skal det danses, koreograferes og produseres, både i egne og andres prosjekter. Og litt fri skal man jo ha og. Tross et par avlysninger i sommer/høst tror jeg at jeg går en fin tid imøte.

Populære innleg
Arkiv